Računovodstvo, IT rješenja i savjetovanje

Unija Smart Accounting d.o.o. Sarajevo – Podružnica Mostar

Dr. Ante Starčevića bb,
88 000 Mostar

+387 33 873 930
info.mo@unija.com

fb fb fb fb
15. Marta, 2024

Сениор Сметководител (MKD)

Бараме сметководител кој не ги разбира вицовите за сметководители.

Веќе знаете, оние здодевните вицови и шеги за сметководителите и како неколку дена со нив се како цела вечност и слично. Ако не знаете за што зборуваат, би сакале да не контактирате со нас за да ви објасниме. За нас сметководството е возбудлива професија, креативна и полна со предизвици. Сега, кога се повеќе бизниси ја препознаваат нашата компанија како еден од водечките лидери во регионот, ние бараме нови соработници. Придружи ни се! Нашиот добро развиен образовен систем ќе ви помогне да го достигнете врвот на професионалноста и стручноста, а нашите искусни колеги ќе ве поддржат дури и во најсложените проекти.

Знаеме дека ги разбирате шегите за сметководителите и сметководството. Зборуваат за сметководство од некои други времиња или од некои други компании.

ЗА НАС

Unija Smart Accounting е меѓународна сметководствена фирма која нуди висококвалитетни услуги во областа на сметководството, консалтингот и напредни ИТ решенија. Нашите клиенти се водечки меѓународни и домашни компании на кои им е потребна супериорна и сигурна поддршка. Нашите колеги се водечки експерти во своите области, а со редовно, систематско образование, се грижиме тоа да остане така. Нашата амбиција е да обезбедиме инспиративна работна средина и висока деловна култура.

РАБОТНО МЕСТО

Како сениорсметководител ќе работите со нашите клиенти, ќе ги советувате и ќе им помогнете да најдат оптимални решенија.

Вашите задачи исто така ќе вклучуваат:

 • Сеопфатна соработка со клиентите, која вклучува секојдневна комуникација, изнаоѓање на најдобри решенија и консултации;
 • Контрола и книжење на сметководствени промени;
 • Подготовка и пресметка на ДДВ;
 • Подготовка на месечни извештаи за клиентите;
 • Подготовка на завршни сметки и даночни пријави.

БЕНЕФИЦИИ КАКО ВРАБОТЕН ВО УНИЈА

Како вработени во Unija Group, имаме бројни придобивки кои ни овозможуваат да напредуваме професионално и лично. На овој начин можеме подобро да се грижиме за квалитетот, односите се многу подобри, а работата е едноставно попријатна. На сите вработени им нудиме:

 • Личен годишен буџет за образование;
 • Систематска грижа за можностите за професионален развој и напредување;
 • Учество на годишни меѓународни регионални спортски игри;
 • Организирани патувања, екскурзии и собири;
 • Слободен ден за роденден;
 • Можност за хибриден работен модел (2 дена во канцеларија, 3 дена од вашиот дом или каде и да сте);
 • Можност за работа од дома (1 ден) за сите кои нема да го изберат хибридниот модел на работа;
 • Повремено можете да работите во која било единица на Унија во регионот, од Љубљана и Загреб, до Сараево и Подгорица па дури и во Тиват.

ПОСЕБНИ БЕНЕФИЦИИ И БОНИТЕТИ НА ВАШЕТО РАБОТНО МЕСТО

 • Можност за добивање месечни и годишни бонуси;
 • Флексибилно работно време.

ШТО ОЧЕКУВАМЕ

 • Најмалку 5 години работно искуство во областа на сметководството;
 • Активно познавање на англискиот јазик;
 • Искуство со работа во програмата Пантеон;
 • Искуство со работа со други меѓународни програми ќе се смета за предност

ЛОКАЦИЈА

Работното место на нашиот иден сениор сметководител се наоѓа на ул. 8 Ударна Бригада 39, Скопје.

ПОБАРАЈТЕ НЕ!

Доколку мислите дека улогата на виш сметководител е интересен предизвик во вашата кариера и сакате да работите со нас, ве повикуваме да ни испратите CV на е-маил адресата hrm@unija.com