13. март, 2023

Сениор сметководител (СРБ)

Се бара искусен сметководител кој не се плаши да работи на високо ниво.

Со нас ќе работите на највисоко ниво, за големи меѓународни клиенти, со високи очекувања и стимулативен надомест. Понекогаш работата на ова ниво може да изгледа предизвик, но не грижете се – нашите искусни колеги ќе ви пружат поддршка и помош, а системот ќе ви ја обезбеди потребната безбедност. Искусните сметководители ќе се чувствуваат одлично на ова ниво, а глетката е фантастична.

ЗА НАС

Unija Smart Accounting е меѓународна сметководствена фирма која нуди висококвалитетни услуги во областа на сметководството, консалтинг и напредни ИТ решенија. Нашите клиенти се водечки меѓународни и домашни компании на кои им е потребна супериорна и сигурна поддршка. Нашите колеги се водечки експерти во своите области и со редовно, систематско образование, се грижиме да остане така. Нашата амбиција е да обезбедиме инспиративна работна средина и висока деловна култура.

РАБОТНО МЕСТО

Како сениор сметководител, ќе работите со нашите клиенти, ќе ги советувате и ќе им помогнете да најдат оптимални решенија.

Вашите задачи исто така ќе вклучуваат:

 • Деловна соработка со клиенти која вклучува секојдневна комуникација, изнаоѓање решенија и консултации,
 • Подготовка и редовно книжење на сметководствени промени,
 • Подготовка и пресметка на ДДВ,
 • Подготовка на месечни извештаи за клиенти,
 • Подготовка на годишни извештаи, вклучувајќи завршни сметки и даночни пријави

ПРИДОБИВКИ

Како вработени во Групацијата Унија, имаме бројни придобивки кои ни овозможуваат да напредуваме професионално и лично. На овој начин можеме подобро да се грижиме за квалитетот, односите се многу подобри, а работата е едноставно попријатна. На сите вработени им нудиме:

 • личен годишен буџет за образование,
 • систематска грижа за можностите за професионален развој и напредување,
 • приватно здравствено осигурување,
 • учество на годишни меѓународни регионални спортски игри,
 • организирани патувања, екскурзии и собири,
 • можност за работа во хибридна средина,
 • повремено можете да работите во која било единица на Унија во регионот, од Љубљана, Белград и Загреб, до Сараево и Подгорица, дури и во Тиват.

ПОСЕБНИ БЕНЕФИТИ НА ВАШЕТО РАБОТНО МЕСТО

 • Хибридно работно место
 • Променлив надоместок
 • Флексибилно работно време

ШТО ОЧЕКУВАМЕ

 • Најмалку 4 години работно искуство во областа на сметководството,
 • Познавање на англиски јазик.

ЛОКАЦИЈА

Работното место на сениор сметководител се наоѓа на: ул. Булевар Михајла Пупина 165г, Нови Београд.

ПРИЈАВА

Доколку мислите дека улогата на сениор сметководител е интересен предизвик во вашата кариера и сакате да работите со нас, ве повикуваме да ни испратите CV на е-mail адресата hrm@unija.com.