24. март, 2023

Payroll Specialist (СРБ)

Бараме некој кој ќе се погрижи секој да го добие она што го заслужува. Секој месец.

Сè поголем број клиенти ни го доверуваат пресметувањето на платите на своите вработени бидејќи тоа е најекономичен, сигурен и најпрофесионален начин. Затоа сега бараме нови колеги кои ќе ни помогнат да се грижиме за оваа важна и чувствителна област.

ЗА НАС

Unija Smart Accounting е меѓународна сметководствена куќа на високо квалитетни услуги во областа на сметководството, консултациите и напредните ИТ решенија. Нашите клиенти водат меѓународни и локални компании за кои е потребна врвна и сигурна поддршка. Нашите колеги се врвни експерти во нивните области и со редовно, систематско образование, ние сме сигурни дека така и ќе остане. Нашата амбиција е да обезбедиме инспиративно работно опкружување и висока деловна култура.

РАБОТНО МЕСТО

Како специјалист за плати, ќе бидете одговорни за пресметување на платите за нашите клиенти, за советување и помагање да најдат оптимални решенија.

Вашата работа исто така ќе биде:

 • подготовка, обработка и контрола на пресметките на платите во согласност со законските прописи;
 • пресметување на други приходи надвор од работниот однос,
 • книжење на плати, водење и контрола на евиденција во областа на пресметка на плати и други лични приходи;
 • подготовка и поднесување на пријави за ППП ПД,
 • подготовка на годишни извештаи (потврда за ППП ПД),
 • подготовка и контрола на извештаи.

ПРИДОБИВКИ

Ние вработените во Групацијата на Унија добиваме голем број придобивки кои ни овозможуваат да растеме професионално и лично. Со тоа можеме подобро да се грижиме за квалитетот, односите се многу подобри и работата е едноставно попријатна. Ние им нудиме на сите вработени:

 • Систематска грижа за професионален развој и можности за напредување,
 • Учество на годишни меѓународни регионални спортски игри,
 • организирани екскурзии, патувања и дружење,
 • можноста за работа во хибридна околина,
 • Повремено можете да работите во кои било единици во регионот, од Љубљана и Загреб, до Белград и Подгорица, дури и во Тиват.

СПЕЦИЈАЛНИ БОНИТЕТИ ЗА ВАШАТА РАБОТА

 • Личен годишен буџет за образование
 • Месечни, годишни награди
 • Флексибилно работно место
 • Флексибилно работно време

ШТО ОЧЕКУВАМЕ

 • најмалку 3-5 години искуство за пресметката на плати и кадровска администрација,
 • познавање на правната рамка поврзана со работните односи,
 • познавање на англиски јазик.

ЛОКАЦИЈА

Работното место на специјалист на пресметки на платите се наоѓа во Булевар Михајла Пупина 165гр, Нови Београд.

ПРИЈАВА

Доколку препознаете интересен предизвик во вашата кариера како специјалист за плати и сакате да работите со нас, ве покануваме да ни ја испратите вашето CV на hrm@unija.com.