Откријте го вашиот потенцијал

Вашата кариера е важен дел од тоа што сте и што сакате да станете. Истражете ја вашата љубопитност, искористете ги своите вештини, пуштете ја вашата креативност на слобода.

Секое патување започнува со првиот чекор. Можеме и ние да го направиме.

Сакате ли да ве контактираме? Опционално и дискретно.

Ќе се јавиме најдоцна до следниот работен ден.
Слободни позиции

Дали имате обемно знаење и искуство? Одлично. Секогаш има место за вас во нашиот тим. Сè уште немате големо знаење и искуство, но сте подготвени да вложите труд? Одлично исто така. Нашите ментори ќе ви помогнат во ова.

Дојдете да работите со нас!

За нас

Unija Smart Accounting е меѓународна сметководствена куќа која нуди висококвалитетни услуги во областа на сметководството, консалтинг и напредни ИТ решенија.

Нашата мисија е да обезбедиме долгорочен успех и раст на нашите клиенти. Ние го правиме нашиот бизнис за тие да можат да го прават својот. Нашите клиенти се водечки меѓународни и локални компании кои бараат супериорна и сигурна поддршка. Нашите колеги се врвни експерти во своите области и со редовни, систематски обуки, се грижиме да остане така. Нашата амбиција е да обезбедиме инспиративна работна средина и висока деловна култура. Со супериорните услуги и развојот на напредни технолошки решенија, ги надминуваме очекувањата на нашите клиенти. Ова ни помага да останеме на врвот. И нашите клиенти исто така.
HELP MORE

Ја поттикнуваме креативноста и тимската работа. Систематски се грижиме за образованието и воведуваме нови решенија кои ни помагаат да работиме полесно и подобро. Ние се стремиме да создадеме средина каде што ќе се почитуваме, ќе си веруваме и ќе си помагаме да растеме. Професионално и лично. И ние сме горди на тоа.
BE PROUD

Ние се стремиме да промовираме промени на подобро. Со акции, со примери, со страст. Во средината во која живееме и работиме, во општеството, во светот. Ова е нашата приказна.
BE UNIJA

Секоја добра приказна започнува со само еден телефонски повик. Во тоа време работев неколку години како сметководител во македонско сметководствено биро. Ништо посебно. Потоа ми се јави Бране, менаџерот на Унија – Македонија. Еден повик менува сè. Каква разлика! Меѓународен бизнис, врвни клиенти, нови хоризонти. Тоа беше почеток на една фасцинантна приказна. Барем за мене.

Даниел Арсоски, senior accountant

Нашата желба е да промовираме промени на подобро.

Во средината во која живееме и работиме, во општеството, во светот. Создаваме работна средина и деловна култура со која сме горди.

РАСТЕТЕ СО НАС

ЖИВЕЈТЕ СО НАС

За студенти

Каде се гледате себеси?

СМЕТКОВОДСТВО

КОНСАЛТИНГ

И Н Ф О Р М А Т И Ч К И ТЕХНОЛОГИИ

Unija Academy

Сите вработени имаат однапред испланиран план за обука и едукација. Ние ја нарекуваме Unija Akademy. На овој начин, одржуваме високо ниво на професионализам и доверливост на кои сме горди.

Професионално образование

Покрај интерниот образовен систем, секој од нас добива најмалку 1.000 евра за екстерно образование по сопствен избор.

Soft skills

Покрај интерниот образовен систем, секој од нас добива најмалку 1.000 евра за екстерно образование по сопствен избор.

Странски јазици

Редовно се усовршуваме барем на еден странски јазик, но најмногу на два. Покрај македонскиот, се очекува да владееме и англиски, германски или некој од јазиците на земјите каде што Унија има канцеларии.

Специјализации

Секој кој сака интензивно да работи на одредена област може да се вклучи во посебна програма за работа под водство на ментор. Ние ја нарекуваме програма за таленти.

Кружење

Така ја нарекуваме програмата што ни овозможува да работиме на размена во странство. Преку оваа програма повремено можеме да работиме во која било единица на Унија во регионот, од Љубљана и Загреб, до Белград и Подгорица, па дури и во Тиват или Скопје. Одлична можност за стекнување искуство, професионално знаење, нови познанства и запознавање нови места. Да не зборуваме за локалната кујна.

LJUBLJANA
ZAGREB
SARAJEVO
BEOGRAD
PODGORICA
SKOPJE
ZADAR
TIVAT

Напредување

Имаме јасен и транспарентен систем за промоција. Покрај тоа, секој може да избере кариера, да знае кои критериуми мора да ги исполнува и какви предизвици со себе носи. Кога станува збор за унапредувања, секогаш можеме да сметаме на помошта од поискусните колеги и организираниот систем за менторство кој добро функционира.

СИСТЕМ ЗА НАПРЕДУВАЊЕ

Каде работиме

Седиштето на Unija е во деловниот објект Unija во Брезовица, Љубљана. Удобни светли канцеларии, сали за состаноци, сали за предавања, паркинг и незаменлив Unija Lounge. Сè е тука.

Нашите деловни единици во другите делови на Словенија играат огромна улога во поврзувањето со локалната економија. Сите единици се целосно поврзани оперативно, така што во принцип можеме да работиме во секоја од нив како и да работиме во канцелариите каде што е седиштето.

УНИЈА СМАРТ АКАУНТИНГ

8-ма Ударна бригада број 39
1000 Скопје

Спортски игри

Дали се занимаваш со спорт? Одлично! Секоја година, една од земјите во регионот организира тридневни спортски игри за сите колеги на Унија. Спорт, забава, дружење, кујна. Мислиме дека ќе уживате.

Тоа се случува

Нашиот Workout Team се грижи за ова.

Ако има новогодишна забава за организирање, тие ги земаат работите во свои раце. Семеен пикник? Се разбира, секогаш пријатно и забавно. Посета од Дедо Мраз? Не кажувај повеќе. Исто така погоден за деца.

О, да, во нашата индустрија, врвот на сезоната е за време на годишните деловни извештаи. По завршувањето на билансите, секогаш одиме на патување или екскурзија. Забавни времиња.

СТУДЕНТСКИ РЕГИОНАЛЕН НАТПРЕВАР, на кој студентите од секаков вид можат да ја покажат својата креативност.

Во Unija Smart Accounting, ние секогаш бараме креативни решенија кои ги поместуваат границите во областа на сметководството, деловниот консалтинг и информатичката технологија. Постигнавме бројни откритија во професионалните и техничките области и воспоставивме нови оперативни стандарди. Токму затоа сакаме да им помогнеме на младите да стекнат вештини кои ќе ни се најдат во деловниот свет покрај формалното образование. Таквите натпревари се еден од овие начини.

Натпреварот е организиран така што студентите можат да се пријават на една од трите понудени области: сметководство, консалтинг и информатичка технологија.

Предизвикот Unija Challenge се состои од две фази. Во првата фаза десетте најдобро оценети проекти ќе се натпреваруваат во рамките на својата земја, за што ќе бидат наградени првите три места. Во втората фаза победниците на национално ниво ќе влезат во финалето на меѓународниот натпревар, а првите три места ќе добијат и награда.

Студентите можат да аплицираат индивидуално или групно, избирајќи една од понудените полиња. Со ова пристапуваат кон решавање на проектната задача и ја покажуваат својата креативност и знаење.

Ние веруваме дека неконвенционален поглед однадвор може да донесе свежи решенија кои може да бидат одлични појдовни точки за нови откритија. Тие секако ќе бидат одлична лансирна рампа за кариерата на еден млад студент и, којзнае, можеби наскоро повторно ќе ни се вкрстат патиштата.

Цел и придобивки:

Unija Case Study

UNIJA еднаш годишно организира настан за студенти, кој се одржува во пријатна средина покрај море или на друго место. Каде што студентите заеднички истражуваат и решаваат специфичен деловен предизвик. Целта на овој настан е да поттикне иновативно размислување и тимска работа. Студентите ја запознаваат Unija и Unija ги запознава нив. Настанот Unija Case Study е одлична можност за студентите да ги покажат своите вештини, да развијат вештини за тимска работа, да ги применат своите идеи во пракса и да се поврзат со други студенти и професионалци од индустријата.

Цел и придобивки:

Програма каде што не ви нудиме само пракса. Ви нудиме знаење. Ви нудиме работа. Веднаш ќе почнете да работите во вистинска средина. Ќе можете да го ширите вашето знаење, но и директно да го користите.

Ни требаш:

ако ви преостануваат само неколку студиски обврски или сте запишани на постдипломски студии и сеуште немате искуство,

ако сакате да ја започнете својата кариера во една од најуспешните сметководствени фирми,

или ако сакате да бидете меѓу избраните кандидати на кои Unija ќе им понуди можност за развој на кариерата.

КАКВИ КАНДИДАТИ БАРАМЕ?

Бараме млади луѓе, студенти, без работно искуство. Ве бараме вас кои верувате дека стекнувањето знаење, посветеноста и трпението се уште не излегле од мода.

Цел и придобивки:

Она за што се залагаме

Во Унија ги живееме нашите вредности.

Го поврзавме нашиот систем на вредности во дијаграм. Провери го. Не е толку комплицирано како што изгледа.

Придобивки

Да се биде дел од Unija не само што значи стабилна и организирана работна средина, туку носи и многу предности кои ни помагаат да балансираме подобар живот и работа. Со други зборови, работете подобро и живејте подобро во исто време.

Сите вработени го добиваат и можат да го користат по сопствена дискреција за сертифицирана обука во својата област.

Можеме да го искористиме по наш избор за активности кои не исполнуваат и ни помагаат да растеме лично. На пример, за учење странски јазици, за фитнес, или можеби курс по реторика.

Силен и докажан систем за обука гарантира дека секогаш сме во тек со најновите промени и наоди во нашата област. Во исто време, го поттикнува нашиот професионален раст и напредување во кариерата.

Транспарентен систем за унапредување ни помага да ја планираме нашата кариера. Можете да дознаете повеќе за нашиот систем за промоција овде >>

Пријатните и добро уредени услови за работа ни значат многу. Ако нашата работа дозволува, можеме да организираме хибридно работно место. Тоа значи дека работиме два дена во канцеларија и три дена од далечина – од дома или со поглед на плажа.

Задолжително присуство на работното место е од 09:00 до 15:00 часот. Надвор од овие работни часови, работникот може да го приспособи дневното работно време според потребите на работниот процес (“sliding hours“).

Дали ви се допаѓа некој од популарните спортови? Одлично, затоа што еднаш годишно вработените од сите единици на Унија се натпреваруваат во спортски игри. Неколку дена дружење, спортување, забава и кујна. Секоја година во различна земја, секоја година многу забава.

Повремено, поминуваме една недела или повеќе на размена во деловните единици на Unija во странство. Или кај нас доаѓаат колеги од други единици. Овој систем на размена се нарекува Циркулација или Кружење. Можете да дознаете повеќе за ова овде “Циркулација”

КОНТАКТ

УНИЈА СМАРТ АКАУНТИНГ
8-ма Ударна бригада број 39 1000 Скопје

НАЈНОВИ ВЕСТИ

14. мај, 2024

Referent obračuna plaća (CRO)

Tražimo nekoga tko ozbiljno shvaća izreku “sve se vraća, sve se plaća”, tko zna to numerički definirati i uplatiti odgovarajuće […]

Повеќе
8. мај, 2024

HR administrator (SLO)

Iščemo sodelavca, ki bi se za pravice delavcev boril profesionalno. Se pravi nekoga, ki bi za pravice delavcev dejansko nekaj […]

Повеќе
12. април, 2024

Računovodja pripravnik (SLO)

Iščemo študenta, ki želi svoji zavidanja vredni karieri postaviti čvrste temelje. Načrtuješ impresivno kariero v svetu računovodstva in poslovnih financ? […]

Повеќе
22. март, 2024

Key Account Manager (CRO)

Tražimo kolegu s komunikacijskim vještinama pravog društvenjaka i pregovaračkim vještinama karijernog diplomata. Poanta je sljedeća: naši ključni klijenti su velike […]

Повеќе
15. март, 2024

Сениор Сметководител (МКД)

Бараме сметководител кој не ги разбира вицовите за сметководители. Веќе знаете, оние здодевните вицови и шеги за сметководителите и како […]

Повеќе
14. март, 2024

Finance Manager (CRO)

We are seeking an experienced financial expert who finds working for just one company insufficiently challenging. Indeed. With us, you’ll […]

Повеќе
7. март, 2024

Samostojni obračunovalec plač (SLO)

Iščemo solista za naš poslovno-finančni orkester. Iščemo torej izkušenega obračunovalca plač, ki bo znal solistične vložke virtuozno odigrati in se […]

Повеќе
27. февруари, 2024

Senior računovođa (SRB)

Tražimo iskusnog računovođu, majstora uzgajanja bonsaija. Dakle, tražimo nekoga s osećajem za detalje, s odlučnom upornošću i mirnom strpljivošću. Jeste […]

Повеќе

Секое патување започнува со првиот чекор. Можеме и ние да го направиме.

Сакате ли да ве контактираме? Опционално и дискретно.

Ќе се јавиме најдоцна до следниот работен ден.